Doorgaan naar hoofdcontent

Chia Colada IJsjes / Cia Colada Popsicles

Chia colada ijsjes, of hoe je op een leuke manier omega 3 kan eten!

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. IJsjes iemand???? Ik heb alvast geen bezwaar!
Voor deze chia colada ijsjes heb ik de tropische smaken van de pina colada cocktail gecombineerd met chia zaadjes.

* kokos
* ananas
* rum
& chia!

De chia zaadjes geven een aparte textuur aan de ijsjes, het zijn bijna kleine marshmallow bolletjes in je ijsje! I will say no more, just enjoy & keep cool!


Chia Colada IJsjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, rauwe optie

Voor ongeveer 6 ijsjes (afhankelijk van de vormpjes):
Ingrediënten:
1 cup/240 ml kokosmelk (volvet of light)*
½ theelepel rum extract
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels chia zaadjes
¾ cup ananas, in blokjes

Bereidingswijze:
Meng chia zaadjes, kokosmelk, ahornsiroop en rum extract in een kommetje en laat een uurtje staan of tot het vocht is opgenomen. Roer de ananas erdoor en lepel in de vormpjes.
Zet in de diepvries tot de ijsjes volledig bevroren zijn.

Nota:
*Vervang voor een rauwe versie de kokosmelk door 1 cup zelfgemaakte amandelmelk gemengd met ¼ cup amandelpasta. Het recept is niet langer notenvrij.


Cia Colada Popsicles
vegan, gluten free, soy free, nut free, raw version

Makes about 6 popsicles (depending on the size of the moulds):
Ingredients:
1 cup/240 ml coconut milk (full fat or lite)*
½ tsp rum extract
2 tbsp maple syrup
2 tbsp chia seeds
¾ cup pineapple, chopped

Instructions:
In a bowl combine chia seeds, coconut milk, maple syrup and rum extract. Let it sit for about 1 hour or until the chia seeds have absorbed the liquid. Stir in the pineapple.
Spoon the mixture into the popsicles moulds and place in the freezer until completely firm.

Note:
*For a raw version: replace the coconut milk with 1 cup homemade almond milk mixed with ¼ cup almond butter. The recipe will not be nut free.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…