Doorgaan naar hoofdcontent

Chia Colada IJsjes / Cia Colada Popsicles

Chia colada ijsjes, of hoe je op een leuke manier omega 3 kan eten!

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. IJsjes iemand???? Ik heb alvast geen bezwaar!
Voor deze chia colada ijsjes heb ik de tropische smaken van de pina colada cocktail gecombineerd met chia zaadjes.

* kokos
* ananas
* rum
& chia!

De chia zaadjes geven een aparte textuur aan de ijsjes, het zijn bijna kleine marshmallow bolletjes in je ijsje! I will say no more, just enjoy & keep cool!


Chia Colada IJsjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, rauwe optie

Voor ongeveer 6 ijsjes (afhankelijk van de vormpjes):
Ingrediënten:
1 cup/240 ml kokosmelk (volvet of light)*
½ theelepel rum extract
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels chia zaadjes
¾ cup ananas, in blokjes

Bereidingswijze:
Meng chia zaadjes, kokosmelk, ahornsiroop en rum extract in een kommetje en laat een uurtje staan of tot het vocht is opgenomen. Roer de ananas erdoor en lepel in de vormpjes.
Zet in de diepvries tot de ijsjes volledig bevroren zijn.

Nota:
*Vervang voor een rauwe versie de kokosmelk door 1 cup zelfgemaakte amandelmelk gemengd met ¼ cup amandelpasta. Het recept is niet langer notenvrij.


Cia Colada Popsicles
vegan, gluten free, soy free, nut free, raw version

Makes about 6 popsicles (depending on the size of the moulds):
Ingredients:
1 cup/240 ml coconut milk (full fat or lite)*
½ tsp rum extract
2 tbsp maple syrup
2 tbsp chia seeds
¾ cup pineapple, chopped

Instructions:
In a bowl combine chia seeds, coconut milk, maple syrup and rum extract. Let it sit for about 1 hour or until the chia seeds have absorbed the liquid. Stir in the pineapple.
Spoon the mixture into the popsicles moulds and place in the freezer until completely firm.

Note:
*For a raw version: replace the coconut milk with 1 cup homemade almond milk mixed with ¼ cup almond butter. The recipe will not be nut free.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…