Doorgaan naar hoofdcontent

Romige Kokos-Havermout met Aardbeien & Pistaches / Creamy Coconut-Oatmeal with Strawberries & Pistachios

Zomer in een bowl. Romige kokoshavermout afgewerkt met verse aardbeien, pistaches & geraspte kokos.

Het klinkt misschien een beetje gek, warme havermoutpap in de zomer. Het lijkt eerder een ontbijt voor de winter, maar met al de frisse zomerse smaken zijn deze kommetjes 100% zomer goedgekeurd!

Bovendien draait de zomer nu ook niet echt op volle toeren in ons landje. En met de regen van de afgelopen dagen, was een beetje zonneschijn bij het ontbijt dan ook meer dan welkom! Dus tuintje in, aardbeien oogsten en een aantal minuten roeren later bleek de wolkenlaag al minder dik. Het lijkt wel een zonnedans in een bowl! šŸ˜

Aan allen een leuke dag vol zonneschijn!


Kokos-Havermout met Aardbeien & Pistaches
vegan, glutenvrij, sojavrij

Voor 1 Ć  2 porties:
IngrediĆ«nten :
Voor de havermout:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)*
½ cup/120 milliliter kokosmelk + extra indien nodig (volvet of light)
½ cup/120 milliliter (kokos)water
½ theelepel vanille extract
Extra:
Verse aardbeien
Gehakte pistachenoten
Geraspte kokos
Kokosbloesemsiroop of ahornsiroop

Bereidingswijze:
Voor de havermout:
Combineer havermout, kokosmelk en vanille in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de kokosmelk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 Ć  4 minuten), roer af en toe door. Voeg indien nodig extra kokosmelk of water toe.
Afwerking:
Giet de havermout in een kom. Werk af met verse aardbeien, pistaches & geraspte kokos. Besprenkel met kokosbloesemsiroop of ahornsiroop.

Nota & variaties:
*Gebruik andere graansoorten i.p.v. haver, zoals teff- of boekweitvlokken.


Coconut-Oatmeal with Strawberries & Pistachios
vegan, gluten free, soy free

Serves 1-2:
Ingredients :
For the oatmeal:
½ cup/40 gram quick cooking oats (GF if needed)*
½ cup/120 millilitre coconut milk + extra if needed (lite or full fat)
½ cup/120 millilitre (coconut) water
¼ tsp vanilla extract
Extra:
Fresh strawberries
Chopped pistachios
Desiccated coconut
Coconut blossom syrup or maple syrup

Instructions :
For the oatmeal:
Combine oats, coconut milk milk and vanilla powder in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the coconut milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring. Add more coconut milk or water if needed.
Assembly:
Pour the oatmeal in a bowl. Top with the strawberries, chopped pistachios and desiccated coconut. Drizzle with coconut blossom syrup or maple syrup.

Note & variations:
*Use other grains instead of oats, such as teff or buckwheat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciƫren sinds ik veganist ben. Wafels is zo ƩƩn van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor Ć©Ć©n van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. šŸ˜
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilĆ . Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediĆ«nten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
IngrediĆ«nten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…