Doorgaan naar hoofdcontent

Romige Kokos-Havermout met Aardbeien & Pistaches / Creamy Coconut-Oatmeal with Strawberries & Pistachios

Zomer in een bowl. Romige kokoshavermout afgewerkt met verse aardbeien, pistaches & geraspte kokos.

Het klinkt misschien een beetje gek, warme havermoutpap in de zomer. Het lijkt eerder een ontbijt voor de winter, maar met al de frisse zomerse smaken zijn deze kommetjes 100% zomer goedgekeurd!

Bovendien draait de zomer nu ook niet echt op volle toeren in ons landje. En met de regen van de afgelopen dagen, was een beetje zonneschijn bij het ontbijt dan ook meer dan welkom! Dus tuintje in, aardbeien oogsten en een aantal minuten roeren later bleek de wolkenlaag al minder dik. Het lijkt wel een zonnedans in een bowl! šŸ˜

Aan allen een leuke dag vol zonneschijn!


Kokos-Havermout met Aardbeien & Pistaches
vegan, glutenvrij, sojavrij

Voor 1 Ć  2 porties:
IngrediĆ«nten :
Voor de havermout:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)*
½ cup/120 milliliter kokosmelk + extra indien nodig (volvet of light)
½ cup/120 milliliter (kokos)water
½ theelepel vanille extract
Extra:
Verse aardbeien
Gehakte pistachenoten
Geraspte kokos
Kokosbloesemsiroop of ahornsiroop

Bereidingswijze:
Voor de havermout:
Combineer havermout, kokosmelk en vanille in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de kokosmelk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 Ć  4 minuten), roer af en toe door. Voeg indien nodig extra kokosmelk of water toe.
Afwerking:
Giet de havermout in een kom. Werk af met verse aardbeien, pistaches & geraspte kokos. Besprenkel met kokosbloesemsiroop of ahornsiroop.

Nota & variaties:
*Gebruik andere graansoorten i.p.v. haver, zoals teff- of boekweitvlokken.


Coconut-Oatmeal with Strawberries & Pistachios
vegan, gluten free, soy free

Serves 1-2:
Ingredients :
For the oatmeal:
½ cup/40 gram quick cooking oats (GF if needed)*
½ cup/120 millilitre coconut milk + extra if needed (lite or full fat)
½ cup/120 millilitre (coconut) water
¼ tsp vanilla extract
Extra:
Fresh strawberries
Chopped pistachios
Desiccated coconut
Coconut blossom syrup or maple syrup

Instructions :
For the oatmeal:
Combine oats, coconut milk milk and vanilla powder in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the coconut milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring. Add more coconut milk or water if needed.
Assembly:
Pour the oatmeal in a bowl. Top with the strawberries, chopped pistachios and desiccated coconut. Drizzle with coconut blossom syrup or maple syrup.

Note & variations:
*Use other grains instead of oats, such as teff or buckwheat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: IngrediĆ«nten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediĆ«nten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…