Doorgaan naar hoofdcontent

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.

Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…

Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.

Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de diepvries gezet om op te stijven en was ze compleet vergeten. Mijn tip, haal de kaastaart tijdig uit de diepvries… 😀 Nog steeds lekker trouwens!

Smakelijk!


Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediënten:
Voor de bodem:
¾ cup/150 gram amandelen
~12 medjool dadels, in stukjes (10 minuten in water geweekt indien niet zacht)
Snufje zout
Voor de vulling:
1 cup/200 gram cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
⅓ + ¼  cup/140 ml water of zelfgemaakt amandelmelk
2 eetlepel ahornsiroop of kokosbloesemsiroop (of 1 à 2 medjoul dadels)
2 eetlepel kokosolie
1 theelepel limoensap
½ theelepel kardemom
Extra:
~125 gram verse blauwe bessen

Bereidingswijze:
Voor de bodem:
Bekleed de bodem van een vierkante springvorm (ongeveer 20-20 cm) met bakpapier.
Pulseer de amandelen in een food processor tot een fijn meel (een paar stukjes zijn ok).
Voeg dan de dadels en het zout toe en blend opnieuw tot een kleverig geheel. (Voeg een extra dadel toe indien nodig)
Duw de bodem in de springvorm en druk goed aan. Zet in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling:
Blend alle ingrediënten voor de vulling in een blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel.
Lepel een derde van de vulling over de bodem. Verdeel de helft van de blauwe bessen erover. Lepel opnieuw een derde van de vulling in de vorm gevolgd door de overgebleven blauwe bessen. Lepel de resterende vulling erover en strijk glad. Tap een aantal maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. 
Zet in de diepvries tot de kaastaart is opgesteven. Verwijder uit de springvorm en snijd in vierkantjes of repen.

Nota:
In plaats van vierkantjes kan je ook een grote kaastaart maken. Serveer met extra blauwe bessen en mango.


Blueberry-Cardamom Snacks
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the base:
¾ cup/150 grams almonds
~12 medjool dates, chopped (soaked in water for 10 minutes if not soft)
Pinch of salt
For the filling:
1 cup/150 grams cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
⅓ + ¼ cup/140 ml water or homemade almond milk
2 tbsp maple syrup or coconut blossem syrup (or 1-2 medjool dates)
2 tbsp coconut oil
1 tsp lime juice
½ tsp cardamom powder
Extra:
~125 grams fresh blueberries

Instructions:
For the base:
Line the bottom of a square spring form (about 20 cm) with parchment paper.
Pulse the almonds in a food processor into a fine meal (a few bits are ok). Add the dates and salt and pulse until a sticky paste has formed. (Adding an extra date if needed)
Press into the spring form and place in the freezer.
For the filling:
Blend the ingredients for the filling until smooth.
Spoon ⅓ of the filling over the bottom, sprinkle with ½ of the blueberries. Again, spoon ⅓ of the filling on top followed by the remaining blueberries. Cover with the remaining filling.  Tap on the counter to remove air bubbles.
Place in the freezer to set. Remove the cheesecake from the spring form. Cut into squares or bars.

Note:
Instead of snacks you can make a large cheesecake. Serve with extra blueberries and mango.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…