Doorgaan naar hoofdcontent

Midden-Oosterse Buddha Bowls met Boekweit, Za’atar Aubergine, Linzen & Munt-Tahin Dressing / Middle-Eastern Buddha Bowls with Buckwheat, Za’atar Eggplant, Lentils & Minty-Tahini Dressing

Bowl van de dag: Midden-Oosterse Buddha Bowls, omdat het zonnetje vandaag weer in het land is. 😎

*boekweit (of andere granen naar keuze)
*za’atar gegrilde aubergines
*puy linzen
*komkommer
*kalamata olijven
*geroosterde pijnboompitten
*munt-tahin dressing
& granaatappel molasse

Complexe, maar toch milde Midden-Oosterse smaken.

Smakelijk!


Midden-Oosterse Buddha Bowls met Boekweit, Za’atar Aubergine, Linzen & Munt-Tahin Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
Voor de za’atar aubergine:
2 aubergines, n plakken van 1 cm
Olie
2 eetlepels za’atar
Voor de munt-tahin dressing:
3 eetlepels tahin
Sap van ½ citroen
¼ theelepel Cayenne
¼ cup gehakte muntblaadjes
Peper & zout
Water om te verdunnen
Voor de bowls:
½ cup/90 gram puy linzen
Veggie stock
½ cup/80 gram boekweit
2 mini komkommers, in plakken
Aantal kalamata olijven
Geroosterde pijnboompitten
Granaatappel molasse

Bereidingswijze:
Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Kook de linzen beetgaar in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Voor de za’atar aubergine:
Verwarm een panini grill voor.
Bestrijk de aubergines met olie en besprenkel met za’atar. Grill de aubergines gaar en goudbruin.
Voor de munt-tahin dressing:
Meng de tahin, citroensap, Cayenne en muntblaadjes in een kommetje. Verdun de dressing met water afhankelijk van de gewenste dikte. Breng op smaak met pezo.
Samenstelling van de bowls:
Verdeel de boekweit, linzen, aubergines, komkommers, olijven en pijnboompitten over de bowls. Besprenkel met munt-tahin dressing & granaatappel molasse.


Middle-Eastern Buddha Bowls with Buckwheat, Za’atar Eggplant, Lentils & Minty-Tahini Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
For the za’atar eggplant:
2 eggplants, sliced (1 cm)
Oil
2 tbsp za’atar
For the minty-tahini dressing:
3 tbsp tahini
Juice of ½ lemon
¼ tsp cayenne
¼ cup chopped mint leaves
Pepper & salt
Water to thin
For the bowls:
½ cup/90 grams puy lentils
Veggie stock
½ cup/80 grams buckwheat
2 mini cucumbers, sliced
A few kalamata olives
Toasted pine nuts
Pomegranate molasses

Instructions:
Cook the buckwheat according to package instructions and drain.
Cook the lentils in veggie stock according to package instructions, drain.
For the za’atar eggplant:
Preheat the panini grill.
Brush the eggplants with oil and sprinkle with za’atar. Grill until cooked and golden.
For the minty-tahini dressing:
In a small bowl combine tahini, lemon juice, cayenne and mint leaves. Thin out with water depending on the desired consistency. Season with salt and pepper.
For the bowls:

Divide buckwheat, lentils, eggplants, cucumbers, olives and pine nuts between the bowls. Sprinkle with minty-tahini dressing and pomegranate molasses.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…