Doorgaan naar hoofdcontent

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:

* dadels
* havervlokken
* pindakaas
* kokos
& cacao nibs

Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 

Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Voor 8-10 bars:
Ingrediënten:
10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht
cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht)
2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas)
Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract)
Snufje zout
½ cup/50 gram (glutenvrije) grove havervlokken
¼ cup + 2 eetlepels/30 gram geraspte kokos
2 eetlepels cacao nibs (of gebruik chocolade chips)

Bereidingswijze:
Mix de dadels, pindakaas, vanille en zout in de keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg de overige ingrediënten toe en pulseer een paar maal tot alles mooi verdeeld is (of kneed door met je handen).
Bekleed een bakvorm van 16-16 cm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Druk goed aan en laat opstijven in de ijskast (ongeveer 1 uur).
Verwijder uit de bakvorm en snijd met een scherp mes in bars.
Bewaar restjes in de ijskast.


Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs
vegan, gluten free, soy free

Makes 8-10 bars:
Ingredients:
10 medjoul dates, soaked in water for 10 minutes if not soft
⅓ cup peanut butter (homemade or store bought)
2 tbsp maple syrup (optional if using store bought peanut butter)
Seeds of 1 vanilla pod (or ½ tsp extract)
Pinch of salt
½ cup/50 grams (GF) rolled oats
¼ cup + 2 eetlepels/30 grams grated coconut
2 tbsp cocoa nibs (or use chocolate chips)

Instructions:
Using a kitchen robot, mix dates, peanut butter, vanilla and salt into a smooth pasta.
Add the remaining ingredients and pulse a few times (or mix by hand).
Line a baking tray (16-16 cm) with parchment paper and tip the mixture in the form. Press well and set in the fridge for 1 hour. Remove from the baking tray and cut into bars.
Store in the fridge.



Reacties

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…