Doorgaan naar hoofdcontent

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:

* dadels
* havervlokken
* pindakaas
* kokos
& cacao nibs

Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 

Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Voor 8-10 bars:
Ingrediënten:
10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht
cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht)
2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas)
Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract)
Snufje zout
½ cup/50 gram (glutenvrije) grove havervlokken
¼ cup + 2 eetlepels/30 gram geraspte kokos
2 eetlepels cacao nibs (of gebruik chocolade chips)

Bereidingswijze:
Mix de dadels, pindakaas, vanille en zout in de keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg de overige ingrediënten toe en pulseer een paar maal tot alles mooi verdeeld is (of kneed door met je handen).
Bekleed een bakvorm van 16-16 cm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Druk goed aan en laat opstijven in de ijskast (ongeveer 1 uur).
Verwijder uit de bakvorm en snijd met een scherp mes in bars.
Bewaar restjes in de ijskast.


Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs
vegan, gluten free, soy free

Makes 8-10 bars:
Ingredients:
10 medjoul dates, soaked in water for 10 minutes if not soft
⅓ cup peanut butter (homemade or store bought)
2 tbsp maple syrup (optional if using store bought peanut butter)
Seeds of 1 vanilla pod (or ½ tsp extract)
Pinch of salt
½ cup/50 grams (GF) rolled oats
¼ cup + 2 eetlepels/30 grams grated coconut
2 tbsp cocoa nibs (or use chocolate chips)

Instructions:
Using a kitchen robot, mix dates, peanut butter, vanilla and salt into a smooth pasta.
Add the remaining ingredients and pulse a few times (or mix by hand).
Line a baking tray (16-16 cm) with parchment paper and tip the mixture in the form. Press well and set in the fridge for 1 hour. Remove from the baking tray and cut into bars.
Store in the fridge.



Reacties

Populaire berichten van deze blog

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!



Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeuïge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Tajine met Aubergine & Kikkererwten / Tagine with Eggplant & Chickpeas

Marokkaanse tajine met aubergine & kikkererwten.
Omdat de tajines op de blogpagina zo populair zijn…
Vandaag een simpele tajine met aubergine & kikkererwten op smaak gebracht met kruiden & specerijen. In tegenstelling tot de meeste tajines, is deze minder kunstig gepresenteerd, de smaak is er echter niet minder om. Nog steeds het belangrijkste, niet dan!?
Aubergines en kikkererwten zijn een perfect huwelijk in de keuken. Aanvullen met de nodige specerijen & smaakmakers en de tajine staat al te pruttelen. Op de foto is de tajine geserveerd met platbrood, waaraan komijnzaadjes zijn toegevoegd + instrijken met lookolie na het bakken.
Smakelijk!
Tajine met Aubergine & Kikkererwten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 medium ui, in ringen 2 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, in blokjes (verwijder zaadlijsten indien gewenst) ½ theelepel komijnzaad ½ theelepel koriander ¼ theelepel Cayenne ¼ theelepel kurkuma 1 laurierblad 1 aubergine, in blokj…