Doorgaan naar hoofdcontent

Over/About Yanni

Hallo, ik ben Yanni.

Op mijn blog Chillies for Chocolate kan je terecht voor gezonde en smaakvolle veganistische recepten, met af en toe een zoete zonde. Veel van mijn recepten zijn ook glutenvrij, sojavrij,  laag in vetgehalte of bevatten natuurlijke suikers.
Al de recepten zijn uitgewerkt en getest in mijn keuken. Ik tracht mijn recepten simpel te houden, zodat ze voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn.

Een beetje over mijn achtergrond. Ik heb een klassieke opleiding food & catering (traiteur) gevolgd en ben gespecialiseerd in de veganistische keuken (sinds ik zelf veganist ben is dit maar logisch).
Daarnaast is koken een passie, het beste eten bereid je immers vanuit je hart.
Ik werk graag met kruiden en specerijen en haal vaak inspiratie uit de wereldkeuken. Ook de klassieke keuken komt aan bod, hier en daar in een modern kleedje gestoken.
Ik ben gekend om mijn gedurfde smaakcombinaties, met vaak zeer verrassende resultaten.

Voor het bereiden van mijn gerechten gebruik ik zo veel mogelijk seizoensgebonden groenten & fruit, sommige geteeld in mijn eigen tuintje. Ik eet zo weinig mogelijk bewerkt voedsel, maar gebruik vooral natuurlijke en onbewerkte producten.

Nu rest mij nog je voor te stellen aan mijn trouwe keukenpartner: Yalna, mijn ultieme kwaliteitscontroleur.

Liefs,
Yanni


Hi, I’m Yanni.

On my blog Chillies for Chocolate you can find healthy and tasteful vegan recipes, with a sweet sin from time to time. A lot of my recipes are also gluten free, soy free, low in fat or contain natural sugars.
All the recipes are cooked and tested in my kitchen. I try to keep my recipes simple, so everybody can cook them.

A bit about my background. I had a classical training in food & catering and am specialized in vegan cooking (being a vegan myself).
Cooking is a true passion, the best food comes from the heart, isn’t it?
I like to work with herbs & spices and get a lot of inspiration from the world cuisine. I also cook classic recipes, sometimes with a modern twist.

For preparing my dishes, I use seasonal veggies & fruits where possible, some of them grown in my own garden. I try to avoid processed foods, but instead I use natural and clean ingredients.

And last but not least. An introduction to my kitchen partner: Yalna, my quality inspector.

With love,
Yanni

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…