Doorgaan naar hoofdcontent

Over/About Yanni

Hallo, ik ben Yanni.

Op mijn blog Chillies for Chocolate kan je terecht voor gezonde en smaakvolle veganistische recepten, met af en toe een zoete zonde. Veel van mijn recepten zijn ook glutenvrij, sojavrij,  laag in vetgehalte of bevatten natuurlijke suikers.
Al de recepten zijn uitgewerkt en getest in mijn keuken. Ik tracht mijn recepten simpel te houden, zodat ze voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn.

Een beetje over mijn achtergrond. Ik heb een klassieke opleiding food & catering (traiteur) gevolgd en ben gespecialiseerd in de veganistische keuken (sinds ik zelf veganist ben is dit maar logisch).
Daarnaast is koken een passie, het beste eten bereid je immers vanuit je hart.
Ik werk graag met kruiden en specerijen en haal vaak inspiratie uit de wereldkeuken. Ook de klassieke keuken komt aan bod, hier en daar in een modern kleedje gestoken.
Ik ben gekend om mijn gedurfde smaakcombinaties, met vaak zeer verrassende resultaten.

Voor het bereiden van mijn gerechten gebruik ik zo veel mogelijk seizoensgebonden groenten & fruit, sommige geteeld in mijn eigen tuintje. Ik eet zo weinig mogelijk bewerkt voedsel, maar gebruik vooral natuurlijke en onbewerkte producten.

Nu rest mij nog je voor te stellen aan mijn trouwe keukenpartner: Yalna, mijn ultieme kwaliteitscontroleur.

Liefs,
Yanni


Hi, I’m Yanni.

On my blog Chillies for Chocolate you can find healthy and tasteful vegan recipes, with a sweet sin from time to time. A lot of my recipes are also gluten free, soy free, low in fat or contain natural sugars.
All the recipes are cooked and tested in my kitchen. I try to keep my recipes simple, so everybody can cook them.

A bit about my background. I had a classical training in food & catering and am specialized in vegan cooking (being a vegan myself).
Cooking is a true passion, the best food comes from the heart, isn’t it?
I like to work with herbs & spices and get a lot of inspiration from the world cuisine. I also cook classic recipes, sometimes with a modern twist.

For preparing my dishes, I use seasonal veggies & fruits where possible, some of them grown in my own garden. I try to avoid processed foods, but instead I use natural and clean ingredients.

And last but not least. An introduction to my kitchen partner: Yalna, my quality inspector.

With love,
Yanni

Populaire berichten van deze blog

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeuïge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Citroen-Chia-Amandelpulp Koekjes / Lemon-Chia-Almond Pulp Cookies

Koekjes met citroen & chia zaadjes, op basis van amandelpulp.


Een aantal weken geleden kreeg ik van iemand de vraag om een receptje met amandelpulp. Hier bij Chillies for Chocolate ga ik altijd graag op verzoekjes in als het een beetje in de lijn ligt van mijn kookstijl.
Ook ik heb vaak een voorraadje amandelpulp in huis. Het is dan ook geen rare vraag, wat ermee gedaan? Heel vaak voeg ik de pulp gewoon toe aan havermout & smoothies, maar ik kan me voorstellen dat dit na een tijdje gaat vervelen. Dit is bij mij trouwens ook het geval. Oplossing?! Je kan ook perfect bakken met notenpulp. Altijd een beetje een aangenamere manier van pulp eten, dat dacht ik dan zo.
Rarara… koekjes! Wie o wie weet er nog niet dat ik al eens graag een koekje eet. Ter gelegenheid, heb ik twee koekjes gebakken op basis van amandelpulp. Het receptje van vandaag is het eerste van de twee. Het andere wordt één van de komende weken gepost.
Citroen en chia zaadjes. De koekjes zijn zacht & smeuïg met een …