Doorgaan naar hoofdcontent

Over/About Yanni

Hallo, ik ben Yanni.

Op mijn blog Chillies for Chocolate kan je terecht voor gezonde en smaakvolle veganistische recepten, met af en toe een zoete zonde. Veel van mijn recepten zijn ook glutenvrij, sojavrij,  laag in vetgehalte of bevatten natuurlijke suikers.
Al de recepten zijn uitgewerkt en getest in mijn keuken. Ik tracht mijn recepten simpel te houden, zodat ze voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn.

Een beetje over mijn achtergrond. Ik heb een klassieke opleiding food & catering (traiteur) gevolgd en ben gespecialiseerd in de veganistische keuken (sinds ik zelf veganist ben is dit maar logisch).
Daarnaast is koken een passie, het beste eten bereid je immers vanuit je hart.
Ik werk graag met kruiden en specerijen en haal vaak inspiratie uit de wereldkeuken. Ook de klassieke keuken komt aan bod, hier en daar in een modern kleedje gestoken.
Ik ben gekend om mijn gedurfde smaakcombinaties, met vaak zeer verrassende resultaten.

Voor het bereiden van mijn gerechten gebruik ik zo veel mogelijk seizoensgebonden groenten & fruit, sommige geteeld in mijn eigen tuintje. Ik eet zo weinig mogelijk bewerkt voedsel, maar gebruik vooral natuurlijke en onbewerkte producten.

Nu rest mij nog je voor te stellen aan mijn trouwe keukenpartner: Yalna, mijn ultieme kwaliteitscontroleur.

Liefs,
Yanni


Hi, I’m Yanni.

On my blog Chillies for Chocolate you can find healthy and tasteful vegan recipes, with a sweet sin from time to time. A lot of my recipes are also gluten free, soy free, low in fat or contain natural sugars.
All the recipes are cooked and tested in my kitchen. I try to keep my recipes simple, so everybody can cook them.

A bit about my background. I had a classical training in food & catering and am specialized in vegan cooking (being a vegan myself).
Cooking is a true passion, the best food comes from the heart, isn’t it?
I like to work with herbs & spices and get a lot of inspiration from the world cuisine. I also cook classic recipes, sometimes with a modern twist.

For preparing my dishes, I use seasonal veggies & fruits where possible, some of them grown in my own garden. I try to avoid processed foods, but instead I use natural and clean ingredients.

And last but not least. An introduction to my kitchen partner: Yalna, my quality inspector.

With love,
Yanni

Populaire berichten van deze blog

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!

Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.
Het geheim van de koekjes?
* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes…. * De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren! * Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje. * Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.
Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, …

Midden-Oosterse Quiche met Aubergine, Spinazie & Kikkererwten / Middle-eastern Quiche with Eggplant, Spinach & Chickpeas

Quiche met Midden-Oosterse smaken, groenten & kikkererwten.
Eerder heb ik al eens een receptje gepost van een quiche met meer klassieke smaken, tijd voor een meer Midden-Oosters geïnspireerde variant. Hiervoor heb ik gegrilde aubergines, spinazie, kikkererwten en natuurlijk de nodige specerijen gebruikt. Als basis voor het quichemengsel heb ik een mengsel van silken tofu en kikkererwtenbloem gemaakt. In mijn ogen de beste manier om een vegan quiche te maken.
De quiche is eenvoudig te maken: * grill de aubergines (gebruik courgettes ter variatie) * maak het quichemengsel * voeg kikkererwten en spinazie toe * bladerdeeg in de vorm & vullen (jawel, ook ik koop mijn bladerdeeg kant en klaar) * bakken en eten!
Serveer de quiche met tahin voor dat extra Midden-Oosters tintje! Deze hartige taart kan geserveerd worden als lunch, hoofdgerecht of neem ze eens mee als picknick. Eet warm of koud.
Een kleine opmerking over tahin: Er bestaat dikke en dunne tahin. De meeste winkels verkopen de dikke…

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten / Indian Stir-fry with Quinoa, Chickpeas & Veggies

Roerbak met groenten, kikkererwten & quinoa, Indische stijl. Een instant gezonde maaltijd.
Ook dit jaar kweek ik weer groenten & fruit in mijn bescheiden stadstuintje. Ik heb gezien de oppervlakte dan ook geen massa’s groenten te oogsten. Het blijft beperkt tot een handje van dit en een handje van dat. Ideaal om te verwerken in roerbakschotels en curry ’s dus. In dit receptje heb ik de oogst van de dag gecombineerd met kikkererwten (gebruik linzen ter variatie) en quinoa. Het gerecht wordt op smaak gebracht met Indische specerijen & munt. Om het geheel af te werken komijnyoghurt en een salade erbij. Het resultaat: een simpele en snelle maaltijd, boordevol smaak!
Hebben jullie mijn nieuwe bowls al opgemerkt? Leuk hé!
Have a happy day!

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Voor 2 à 3 personen: Ingrediënten: Neutrale olie om te bakken ½ cup/100 gram quinoa ~2 cups/200 gram gekookte kikkererwten
~2 cups groenten (zoals bro…